Recentment s’ha publicat l’article titulat La qüestió del verd urbà actual: no és el que pot semblar! a la revista Barcelona Metròpolis, exemplar núm. 128, d’inicis d’octubre de 2023.

L’article aporta llum al per què tècnic d’abordar la definició de l’espai públic i el verd urbà des de la visió del que anomenem infraestructura verda, amb l’aplicació de les accions pròpies de les Solucions Basades en la Natura (NBS) i en base a la millora de la biodiversitat, dels processos ecològics que aquesta implica i dels serveis ecosistèmics que tanta falta ens fan als humans.

Una llum molt necessària per a contrarestar els corrents crítics sobre aquesta innovadora definició de l’espai públic i el verd urbà basada en el coneixement sòlid i actual en aquesta matèria i que Barcelona està aplicant des de fa anys.

Fins fa poc, la planificació del territori havia estat una qüestió abordada des de l’urbanisme, per tant, des de l’antropocentrisme, posant el focus principalment en els espais urbans. La visió urbana és molt important, però ha estat parcial, i ha comportat conseqüències negatives en la qualitat de vida de les persones i del planeta.

Saber tot això ens posa davant la responsabilitat de com dissenyar i executar els espais verds urbans d’ara endavant. El reconeixement del territori com a principal infraestructura de la qual disposem, tanmateix, ens revela una nova dimensió de la nostra responsabilitat en el seu tractament. Actualment, aplicar el concepte d’infraestructura verda és una solució intel·ligent per al disseny d’espais urbans.  

Les Solucions Basades en la Natura són claus per enriquir els nostres entorns urbans i contribuir a un futur més verd i sostenible. A Irbis, dissenyem i construïm projectes de Small Ecosystem que reflecteixen aquesta visió. Descobreix com podem transformar el teu espai urbà.