Des d’Irbis fa anys que assessorem l’ICUB en temes de sostenibilitat ambiental en els seus equipaments i esdeveniments.

El Grec Festival de Barcelona és segurament un dels més emblemàtics de la ciutat i dels més esperats pels barcelonins i barcelonines, i és precisament per aquesta importància i per la quantitat de gent que hi assisteix, que és important que sigui ambientalment responsable.

Des de 2020 el Festival treballa per reduir les seves emissions de carboni, amb l’adhesió al Programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) impulsat per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, i el 2022 va començar a compensar les emissions que no podia reduir a través del segell CleanCO2. També ha reduït la utilització de paper transformant el programa de mà en un codi QR, i la generació de residus amb la utilització de vaixella 100% reutilitzable al restuarant i el got amb sistema de retorn als Jardins del Teatre Grec.

Aquest any s’ha posat èmfasi en l’accés a l’aigua no envasada per evitar la generació de residus d’envasos, i a mesures de reducció del consum d’aigua en les seves instal·lacions.

Si voleu saber-ne més, podeu consultar l’apartat Sostenibilitat de la seva web.

Al Plaça Tísner, el programa de betevé dedicat al sector cultural, van parlar-ne aquest passat dijous 24 d’abril. Aquí podeu veure el tall del programa:

I en aquest enllaç podeu veure el programa complet.