El projecte Arising Landscapes, desenvolupat conjuntament amb B2B Arquitectes, ha estat guardonat amb cinc mil euros al quedar en segona posició darrere de A-Grid Agrivoltaics and landscapes, del despatx d’arquitectura StudioAlami de Milà, que seran els encarregats de desenvolupar la idea.

El repte consistia en dissenyar un parc fotovoltaic que alhora fos un bonic paisatge agrícola productiu. Per tant, la tecnologia fotovoltaica havia de combinar-se amb la composició i l’estructura del camp circumdant, respectant el patró paisatgístic natural existent i promovent la millora de l’ecosistema, simultàniament.

Aquesta iniciativa forma part de la Xarxa Nacional Agrícola Sostenible, coordinada per l’Agència Nacional per les Noves Tecnologies, l’Energia i el Desenvolupament Econòmic Sostenible (ENEA), en col·laboració amb ETA Florence Renewable Energies, l’empresa NeouraleHub, l’Institut Nacional d’Arquitectura (IN/Arch), i l’Associació Italiana d’Arquitectura del Paisatge (AIAPP); i en el context d’augmentar la sostenibilitat, eficiència i fiabilitat de la tecnologia fotovoltaica.

Aquí podeu consultar les bases del concurs.