En motiu de la diada de Sant Jordi, el dissabte 23 d’abril vem organitzar una activitat de contacontes de temàtica ambiental per a públic infantil als Lluïsos de Gràcia -associació sociocultural i esportiva sense ànim de lucre dedicada a la formació dels infants i joves en el temps lliure-.

L’activitat forma part del procés d’auditoria ambiental que l’entitat va iniciar el 2020 i que també estem portant a terme des de Irbis.

Es tracta d’una activitat molt especial, que inclou literatura, ciència i art. No es tracta d’un contacontes de només seure i escoltar com els convencionals… Els contes són de final obert, on es plantegen desafiaments ambientals per resoldre gràcies a les idees i dibuixos de les nenes i nens participants. Per això l’anomenem Contacontes Creatiu. Així doncs, a través de divertides aventures, es transmeten coneixements clau per entendre la vida, tot introduint conceptes com ara ecosistema o evolució. Alhora, es promou el valor del treball en equip, l’empatia i l’esperit crític per fer front als reptes des del respecte i la convivència.

Contes creatius per a inspirar l'activisme ambiental a Lluïsos de Gràcia: En motiu de la diada de Sant Jordi, el dissabte 23 d'abril vem organitzar una activitat de contacontes de temàtica ambiental per a públic infantil als Lluïsos de Gràcia -associació sociocultural i esportiva sense ànim de lucre dedicada a la formació dels infants i joves en el temps lliure-.

L’activitat es va realitzar amb 12 nenes i nens d’entre 3 i 7 anys que van participar activament, tot aportant grans propostes creatives.

Els contes explicats, entre d’altres, es troben recollits al llibre Hola Vida!, de Clara Montaner i Liz Kueneke que després d’un procés de micromecenatge, recentment veurà la llum amb Pol·len Edicions.