El passat divendres dia 17 de setembre, Clara Montaner, membre d’Irbis, va participar al Park(ing) day, organitzant una trobada al carrer per a debatre sobre com promoure la resiliència urbana a través de la millora de l’ecosistema urbà i el treball participatiu de la comunitat.

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Es tracta d’una acció de ciutat performativa, educativa i reinvindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reflexionar sobre el nostre model de ciutat i avançar cap a nous plantejaments centrats en les persones i el medi ambient.

Aquesta iniciativa va sorgir a la ciutat de San Francisco l’any 2005, on el col·lectiu d’arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació. Avui es fa a 200 ciutats d’arreu del món. A Barcelona més de 50 entitats i col·lectius hi han participat enguany amb diversos esdeveniments.