Enguany hem començat el procés per a què el Santa Mònica obtingui el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental, una ecoetiqueta de la Generalitat de Catalunya, en la categoria d’Equipaments escènics i musicals i centres i espais d’arts visuals i centres culturals.

De la mà de l’ICEC i emmarcat en el Pla C* Cultura pel Clima, l’obtenció del distintiu faria que el Santa Mònica fos el primer equipament del Departament de Cultura de la Generalitat en tenir aquesta ecoetiqueta, i suposaria també un pas important en l’aposta que el centre fa per conjuminar cultura i sostenibilitat, tant en l’àmbit ambiental, com social i econòmic.

Darrerament el Santa Mònica ha esdevingut refugi climàtic en el marc del projecte comunitari #RavalEstiuEducatiu a través d’una instal·lació artística de TAKK per transformar la terrassa del centre en un espai més verd, confortable i refugi també per a ocells i altres espècies.

D’aquesta i d’altres iniciatives del centre en relació a la sostenibilitat, en van parlar al Plaça Tísner, el programa de betevé dedicat al sector cultural, el passat dijous 6 de juliol. Aquí podeu veure el tall del programa:

I en aquest enllaç podeu veure el programa complet.