Ahir dimarts 5 de maig, la Clara Montaner de l’equip d’IRBIS va participar al programa Plaça Mireia de Ràdio Desvern per parlar del seu darrer article “Receta para pandèmies en 10 pasos” publicat al blog Calaix Ambiental.

En aquesta entrevista, conduïda per la periodista Mireia Redondo, es van repassar els 4 grans aspectes que faciliten el procés de propagació de pandèmies en l’actualitat: degradació ecològica, explotació animal, transport globalitzat i una sanitat economicista, que sol anar unida a una baixa qualitat atmosfèrica. Es tracta en tot cas de factors contrastats amb nombroses fonts expertes que podeu consultar en detall al llarg del citat article: https://calaixambiental.wordpress.com/2020/04/30/receta-para-pandemias-en-10-pasos/

Dins la intervenció radiofònica, també es van comentar possibles vies per revertir aquestes condicions tan propícies per a les noves malalties que hem anat generant amb el sistema socioeconòmic prevalent. Entre aquestes alternatives, es van citar, entre d’altres, un consum respectuós basat en l’agricultura ecològica i una economia cooperativa que es fonamenti en el benestar de les persones i les espècies, enlloc de prioritzar el lucre. En definitiva, ens trobem davant d’una oportunitat per plantejar models que siguin regeneratius, com fa la pròpia natura, en comptes de degradatius i contaminants com els vigents, doncs només així podran generar qualitat de vida real i ser durables al llarg del temps.

Podeu escoltar el podcast de l’entrevista aquí: https://www.radiodesvern.com/#!/programs/placamireia/radiodesvern_podcast_21985?s=3862