“Mataró, ciutat ideal” amb participació d’Irbis és la proposta guanyadora del concurs d’idees del Pla d’Impuls al Centre

La fase final del concurs d’idees del Pla d’Impuls al Centre comptava amb cinc propostes finalistes. El jurat ha ressaltat en el seu veredicte el compromís i implicació dels cinc equips i la qualitat de les seves propostes, que es tindran en consideració per a projectes de futur. El projecte guanyador “Mataró, ciutat ideal” ha comptat amb la participació d’Irbis, en concret de la mà de Júlia Barba.

La proposta suggereix una ciutat que doni el màxim protagonisme a la ciutadania mitjançant un sistema de carrers per a vianants que posi en valor l’espai urbà i els elements arquitectònics i patrimonials. El jurat ha valorat especialment el caràcter global, la coherència i l’aposta per l’espai públic com a estratègia principal pel futur del centre de Mataró.

Les actuacions plantejades a la proposta busquen retornar espais als vianants i ciclistes, recuperar les voreres amples, passeigs, places i jardins; integrar el patrimoni en els espais públics; traçar nous vials arbrats cap a les Cinc Sénies; i connectar el Centre amb la façana marítima amb un sistema d’espais públics de qualitat i amb prioritat per als vianants. Per aconseguir aquesta pacificació del centre històric i dels seus entorns, es proposa una nova mobilitat basada en anells de restricció de trànsit. També es fa especial èmfasi en la urbanització de la N-II com a bulevard pacificat.