El passat 24 d’octubre vam participar a la jornada “la sostenibilitat ambiental dels equipaments culturals, els museus i les biblioteques” que va tenir lloc a l’Arts Santa Mònica de Barcelona. Hi vam presentar l’experiència de l’ICUB amb la implantació del Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental als seus equipaments.

La jornada va comptar amb una primera part de caràcterteòric sobre cultura i sostenibilitat ambiental a càrrec de Jordi Martínez, d’ECOGESA i sobre el funcionament i els requisits que han de complir els equipaments per aconseguir el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental, a càrrec de Josep Maria Massip i Miriam Villa del Departament de Territori i Sostenibilitat, que va crear l’any 1994 el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental.

La segona part de la jornada es basava en l’exposició de casos pràctics amb quatre exemples d’equipaments que han implementat la sostenibilitat ambiental en el seu dia a dia: l’ICUB, el Teatre Auditori de Granollers, el Teatre Auditori de Sant Cugat i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Ascensi Mir, cap del Departament de Producció i Manteniment de l’ICUB i Júlia Barba, de l’equip d’Irbis, responsable de la implantació i renovació del Distintiu de garantia de qualitat ambiental als equipaments culturals de l’Ajuntament de Barcelona, van explicar tres exemples de bones pràctiques a equipaments culturals de la ciutat com ara el Disseny Hub Barcelona, el centre de creació Graner i el Palau de la Virreina.