El Tercer informe sobre el canvi climàtic a Catalunya (TICCC, 2016) analitza l’estat del clima i la seva evolució recent i futura a Catalunya.

Els objectius de les jornades són:

  • Transferir el coneixement científic des de l’àmbit de la recerca als responsables municipals i poder establir contacte directe ens el món científic – els autors de l’informe – i el món local – electes, gestors i tècnics .
  • Facilitar als responsables municipals informació científica contrastada per informar a la ciutadania sobre el canvi climàtic a Catalunya.
  • Aportar les recomanacions del món científic per incorporar a les polítiques locals de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Dins de la reunió ordinària de la Comissió de seguiment de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat celebrada a Manresa el dimecres 12 de juliol, Xavier Mayor va desenvolupar la ponència Territori i i Espai Urbà corresponent al capítol 20è del citat informe, que el ponent i els seus col·laboradors van realitzar.