Projecte

Small Ecosystem

Un petit ecosistema al pati de l’escola.
2019

Projecte educatiu a Sentmenat

Aquest espai ha estat creat a l’inici d’aquest curs segons el que els alumnes de 6è del curs anterior van estar decidint assessorats per Xavier Mayor, Doctor en Biologia i expert en ecologia aplicada al territori i l’espai urbà

Es tracta d’un projecte escolar impulsat per la regidoria d’Educació i Família d’acord amb les Solucions Basades en la Natura (NBS en anglès): un nou context de disseny de verd l’espai urbà. Les NBS es fonamenten en plantejar estratègies ecològiques en la configuració dels espais verds urbans a partir de l’enriquiment en biodiversitat, que incrementa les aptituds funcionals d’aquests espais.

El projecte té una vessant didàctica que proposa als infants poder fer el seguiment de la seva constitució i valorar el desenvolupament progressiu de l’ecosistema al llarg del temps. Tot això, permet fer activitats d’aprenentatge del funcionament de la natura a partir de la seva observació i mesura en un context de proximitat.

Aquest espai al pati de l’escola és molt més que uns arbres i uns arbustos, és un espai per gaudir-ne, per a l’observació, per a l’estudi i també per a educar en el respecte a la natura i la consciència en l’àmbit mediambiental.

Encarregat per

Ajuntament de Sentmenat
Small ecosystem. Un petit ecosistema al pati de l'escola: Projecte